Concerten in Museum Speelklok

Drieduobubbelig Gist Concert
In Museum Speelklok Utrecht, 2 zalen.
Vrijdag 6 november 2020
Aanvang 19.30-21.00 (Middenschip) en 20.30-22.00 (Danszaal)
Entrée € 19,50, kortingstarief € 12,50 (TICKETS)

‘Een borrelende avond vol avontuurlijke muziek’

Op donderdag 3 september verzorgt het Utrechtse collectief GIST de eerste avond van een acht-delige concertserie in Museum Speelklok. GIST biedt een podium aan zowel gerenommeerde als jonge musici met een voorliefde om buiten muzikale grenzen te treden. En waar kan dat beter dan in de speelse omgeving van Museum Speelklok? Drie duo’s in twee zalen, omringd door een hele hoop machines: GIST laat zien dat het muzikaal borrelt in Utrecht.

De avond brengt een afwisselend programma met drie achtereenvolgende duo’s die in twee zalen te horen zijn. Het programma opent met gestreken en geplukte snaren: een ontmoeting van de jonge cellist Rogier Hornman met bassistisch avonturier Dion Nijland op contrabas. Ingepakt worden door een stem en niets meer dan een elektrische bas: dat gebeurt iedereen die het duo hoort van het jonge zangtalent Manon Nijenhuis met Jeroen den Daas. De finale van de avond wordt gevormd door twee bekende Utrechtse blazers: Ad Colen op saxen en Steven Kamperman op klarinetten. Verstild en stormachtig, strak en uit de losse pols, georganiseerd en speels… U kunt er zich maar beter allemaal op voorbereiden, want GIST opereert onder het motto: ‘Als het beweegt, is het jazz’.

Met duo Rogier Hornman (cello) en Dion Nijland (contrabas), Manon Nijenhuis (zang) & Jeroen den Daas (elektrische bas), en Ad Colen (saxen) & Steven Kamperman (klarinetten).

Dit driedubbele GIST-concert is mogelijk gemaakt door de Cultuurmakerssubsidie van het Prins Bernhard Fonds, ter ondersteuning van musici in Corona-tijd. In september organiseerde GIST al een eerste avond in Museum Speelklok, “A truly wonderful ‘groundbreaking festival”, aldus recensente Mathilde Löffler.

TICKETS